Nyheder for 2021
Counter
This page today ...
total: 1
unique: 1

This page ever ...
total: 2452
unique: 1419

Site ...
total: 108006
unique: 14698

USA 2011

torsdag 04 august 2011

Ok, den allersidste - hjemme igen ;-)

on 04 aug : 09:23  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
Så er turen endegyldigt slut, og dagligdagen er ved at indfinde sig.
Det har været en fantastisk tur til USA, hvor vi har set så mange flotte steder, og mødt så mange rare mennesker.

Undervejs har det også været rigtig dejligt at læse kommentarerne hjemmefra, og vide at der blev fulgt med på sidelinien, tak for det!

Den udlovede flaske rødvin for lovet godt dansk sommervejr går som man kan se i kommentarerne, til det ene af vores gode hold naboer der har passet hus for os, Rita og Henning, vi kommer over med den en af de næste dage ;-)

Slut herfra, man er velkommen til at se billeder når vi har fået lidt orden på dem..... :-)

Hilsen fra Mette og Arne.
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
tirsdag 02 august 2011

Så er det Denver

on 02 aug : 23:04  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
Så er der sagt farvel til Cindy og Jim, og tak for nogle uforglemmelige dage sammen med dem.

Efter en god times flyvetid venter vi nu på vores næste fly i Denver til Frankfurt, Mette er gået shopping dutyfree, mens Arne passer på bagagen. Flyet afgår ind ind til videre planmæssigt ved 6-tiden (= dansk tid - 8 timer)

Trætheden er ved at melde sig, men nu er vi af sted, og glæder os til at komme hjem til rugbrødsostemadder;-)

Hilsener fra Denver International Airport, concourse A41 ;-)

udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf

28. Og sidste delrapport 1.8.2011

on 02 aug : 03:39  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
Sidste dag i Salt Lake City, Utah. Rejsefeberen begynder lige så stille at melde sig, og de første indledende øvelser til pakkeriet i morgen formiddag er indledt. Bilen skal afleveres hos Alamo i lufthavnen 12:00 , og flyet afgår til mellemlanding i Denver 14:52, mellemlanding i Franfurt og så til Billum hvor Anders og Lene vil hente os.

I dag var vi inde omkring Johns og se deres kæmpehytte, hvor vi blev vist rundt af Cade på 2.5 år ;-)

Så op i bjergene på en 45 minutters køretur for at få morgenmad på et rigtig hyggeligt sted med nogle heftige Eg Benedict og deslige.

Der var planlagt en hike op hvor Anders har stået på snowboard da han var der, dog måtte den afbrydes da det begyndte at tordne, og det er noget der virkelig skal tages alvorligt herovre, der går adskillige gyselige historier om folk der er blevet slået ihjel af lyn, og der står da også advarsler ved indgangene til naturparker og skove. Det er nok fordi det er i bjergene og thunderstorms opstår pludseligt og kan være ret dramatiske.

OG SÅ ville Mette ud at shoppe! Sidste udkald, så det fik hun lov til sammen med Cindy, mens Jim og Arne tog op til en af de største åbne kobberminer i verden, der faktisk er så stor at den tydeligt ses fra rummet.
Igen en meget interessant og overvældende sigtseeing, med de største trucks og læssere og boremaskiner og hvad ved jeg, i verden!

Har været omme og spise til aften i Chilis (Anders ved hvor det er) hvor også John og Cade joinede os, hjem og få Cindys hjemmelavede icecream, og om lidt er der dømt billedshow ved Jim på fjerneren i stuen - ja den er også mega! ;-)

Vedlægger et kort klip, det blev ikke til så meget filmen i dag, men lidt har også ret.

Hilsener og snarligt gensyn fra Mette og Arne i Salt Lake City!udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
mandag 01 august 2011

27. Delrapport 31.7.2011

on 01 aug : 04:04  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
Så er vi hjemme hos Jim og Cindy igen efter atter en fantastisk dag i Arches National Park, og en 5 timers køretur hjem til SaltLake ad forskellige omveje, da Jim kender så mange flotte steder vi absolut skal se.

The Arches er noget af det mest fantastiske vi har set på vores tur herovre, og er en værdig exit på den.
Klipperne og bjergene i rød sandsten er formede i de mest fantastiske figuerer og formationer, og særligt The Arches, hvor elementerne har formet porte og buer - gigantiske vel at mærke.

Nævnes bør: Balanced Rcok, Parade of Elefants, Turret Arch, Og Delicate Arch som var den sidste vi var rundt om.
I dag havde vi omkring 35. Grader celcius og adskillige af Archene kunne man ikke bare parkere ved, næ, på med kondierne og godt med vand i rygsækken og så ellers derud og opad. Den sidste den flotteste - Delicate Arch - krævede en vandretur på 2,5 km stejl stigning, og det samme ned igen, men det var bestemt strabadserne værd.

Men se billederne, da det enten skal opleves eller ses, det kan ikke beskrives.

I morgen står den på morgenmad oppe i bjergene her ved Salt Lake efter et kort visit i Johns hus, og så shopper Cindy og Mette, mens Jim og Arne kører op til kobberminen.

Og så er det faktisk sidste dag i morgen, inden afrejse tirsdag, øv.
Vi gælder os til at komme hjem og se alle igen.

Mange hilsener fra Mette og Arne, som næsten snakker flydende engelsk ;-)

Her et lille klip fra i går, med blandt andet med stribe fra Shafers Trail


Og et lille klip fra i dag

udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
lørdag 30 juli 2011

26. Delrapport den 30.7.2011

on 30 jul : 22:46  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
Så er vi landet i byen Moab igen hvor vi er indlogeret på et motel.
Det har været den allerflotteste, og smukkeste tur ind i Canyonland, hvor Jim tog os i firhjulstrækkeren op ad et 10 miles gammelt indianertrail, der var nødtørftigt udvidet til at der sparsomt kunne passere en bil ad den.
Ingen autoværn her - 30. Cm fra hjulene er der på lange strækninger grus- og klippevej med hårnålesving et lodret elller overhængende fald på 3-400 meter, havde Mette vidst det på forhånd var hun i hvert fald ikke taget med, og det må indrømmes: det var meget nervepirrende!

Men hvor er det flot, og det kan slet ikke beskrives med ord, hvordan hele landskabet er blevet presset op gennem millioner af år, og hvordan bække og floder samtidigt har skåret sig ned så der dannes de mest dramatiske og skulpturelle formationer, kløfter og plateauer.

Faktisk er der ret mange film der er indspillet her, self. Adskillige af de klassiske westerns med blandt andre John Wayne, og sandelig om ikke vi har stået det sted hvor Thelma & Louis racede ud over kanten i slutningen af filmen. De dramatiske plateauer har også været brugt i Mission Impossible.

I mangel af vores egne klip derfra er her en lille smagsprøve på turen op ad Shafers Trail, søg selv videre ;-)Jeg må desværre skuffe vores trofaste læsere med at jeg har glemt overførselskablet til kameraet hjemme hos Jim og Cindys, så det må man have tilgode, de billeder er det inhvert fald værd, og da særligt da Jim har et skarpt øje for de bedste skud og lookouts.

Her bagefter kører vi op i nogle andre bjerge for at spise på en restaurant der, og så er der nok tid til en lille spadseretur downtown senere.

Den første der kan melde om dejligt sommervejr derhjemme er hermed lovet en god flaske rødvin når vi kommer hjem ;-)

Mange hilsener fra Mette og Arne i Moab.
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf

25. Delrapport 29.8.2011

on 30 jul : 03:22  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
I dag stod vi op i spredt orden at Jim and Cindys, og vi er kørt 3,5 times kørsel til Moab, hvor vi allerede har været på den første guidede sightseeing i Arches National Park:

http://www.nps.gov/arch/index.htm

I morgen går det til Canyon Land og Colorado floden, stadig med den alvidende Jim som orakel, der har svar på stort set alt hvad angår området. Jim og Cindy har jo selv boet hernede i Moab, og hygger sig synligt med at gense både byen og parkerne, selvom de må medgive at byen nu kan sammenlignes med de fleste andre turistfælder.

http://www.nps.gov/cany/index.htm

Har nu sluttet aftenen af med en spadseretur i varmen gennem downtown, og har været inde i adskillige butikker! Og Mette har faktisk købt noget, igen. ;-)

Temperaturen har bevæget sig faretruende tæt på 40.c så man er meget taknemmelig for aircondition og vandreservoiret som Jim altid sørger for at have med på udflugter.

Prøver lidt senere at uploade et klip med lidt billeder, men er ikke sikker på at det lykkes.

Mange hilsener til det forhåbentligt nu sommerlige Danmark fra Mette og Arne.
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
torsdag 28 juli 2011

24. Delrapport 28.7.2011

on 28 jul : 23:24  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
Så er vi landet i Salt Lake City! Turen ind hertil fra Wendover var slet og ret transport, igen 45 miles ligeud, rundt om et bjerg og så 45 miles ligeud igen.

Men inden da var vi selvfølgelig ude og se og køre på Bonneville Salt Flats.

Saltph26

Det er flot derude, men selvfølgelig intet at regne imod når der om 2 uger igen er race om hastighedsrekorder, men alligevel en oplevelse særlig Arne ikke gerne havde været foruden.

Skal hilse alle fra Jim og Cindy, vi har læst jeres kommentarer op for dem ;-)

Hilsen fra Mette og Arne fra Salt Lake City, i morgen går turen til Moab ørkenen et par dage med Jim som tourguide, så må vi se om der er hul igennem derude til næste udsendelse, stay tuned!

Her et lille klip fra turen i går:Og fra i dag, fyren på første billede er metereolog for statslig vejrtjeneste i Nevada, som forklarede os en masse om vejret her, hvor heldig kan man være ?udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf

23. (lidt længere) delrapport for den 26 og 27.7.2011

on 28 jul : 04:18  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
Så har vi en internetforbindelse igen, dog også ret lousy, så der er kun billeder fra i går.
Anyway, i går forlod vi Yellowstone og fortsatte ind i Grand Teton, hvor vi brugte et par af Jims forslag, det er dejligt at have. Nogle insidertips. Grand Teton er mindst loge så flot som Yellowstome, det virker lidt mere frodigt, og bjergtinderne præsenter sig rigtig flot som I kan se af billederne. Ud af Tetonbjergene, og ned over Jackson, Alpine og overnatning i Afton, hvor vi begge blev shinet op efter en lille måned på vejen, så vi er præsentable når vi lander i Salt Lake City hos Jim og Cindy.

I dag var turen forbi Bear Lake, Logan, Snowville, Park Valley (5huse) og de næste 80 miles gik det stort set ligeud og ingen tegn på civilsation. Endelig dukkede der en cafe op i det fjerne, det var et rigtig hillbilly sted hvor der kun kom lokale, og en enkelt trucker hver anden dag (kun lidt overdrevet) Kaffe, og så gik det lige ud de næste 80 miles inden Wenodover dukkede op af varmedisen. Wendower viser sigt at være en slags Lille Vegas in the middle of nowhere, men i nærheden af Bonneville Salt Flats, den kæmpestore saltslette som vi vil se lidt på i morgen på vej ind til Salt Lake City. Men hotellerne er gode og billige her, og efter en dejlig Pizza i Hutten, er vi faktisk grydeklare.

På turen i dag er vi og gps'sen blevet noget overraskede over skiftende tidsangivelser, der gik lidt tid og grublen før vi fandt ud af at vi krydsede tidszonen mellem Utah og Nevada et par gange ;-)

Håber på en bedre forbindelse hos Jim og Cindy i morgen, så der kan uploades lidt supplerende klip her på kanalen.

Godnat fra Mette og Arne.udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
onsdag 27 juli 2011

23. (meget korte) delrapport 26.7.2011

on 27 jul : 03:08  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
Hey folks, det bliver bare en kort besked herfra: Alt vel her i Afton hvor vi overnattet.
Har lusket mig til en forbindelse på et eller andet åbent netværk, der kommer og går, men mere udførligt må lige vente.

Best from Mette og Arne, i morgen på vej til Bonneville Salt Flats, Og en overnatning før vi anløber Salt Lake
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
tirsdag 26 juli 2011

22. Delrapport 25.7.2011

on 26 jul : 03:10  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
Det var så sidste dag i Yellowstone. Vi havde planer om at snuppe den sydlige del af området, og Mette havde med vanlig tourguide omhyggelighed planlagt hvad vi skulle se, men vi nåede altså kun det halve før vi blev enige om at vende tilbage til hotellet midt på eftermiddagen. Yellowstone er stor, folk kører langsomt, og stopper i horder for selv rådyr inde på vildengene...
Japanerne er direkte frygtløse - en ulv der passerede vejen og forsvandt i krattet blev fulgt til fods af både voksen og børn, og rangeren der prøvede at få folk til at køre videre havde kun bekymret hovedrysten til overs for dem, og statepolice ankom da også 5 minutter efter, og greb ind.

Dagen i dag stod på kilder, geysere, terasser og bassiner i massevis, det er jo også det der gør Yellowstone unik. Og det er sandelig også et underligt og fremmed landskab. Men se klippet, har samlet lidt billeder der fra i dag.

Mange hilsener fra Mette og Arne, der kører sydpå gennem Grand Teton naturparken i morgen, kigger senere indenom Jackson -en rigtig westernby med cowboymusik og daglige diligence- og banrøverier - hvis vi gider' og senere Alpine, så må vi se....

udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
mandag 25 juli 2011

21.delrapport 24.7.2011

on 25 jul : 04:16  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
Er lige vendt tilbage til hotellet, Best Western Desert Inn, som er det mest luksuriøse i byen. Anede vi ikke, da vi bestilte det hjemmefra i januar, hvilket var godt, da alt er booket i hele Yellowstone.
Vi har i dag været i den nordlige del af parken, set Mammoth Hot Springs med sit besynderlige naturfænomen med varme kilder med travertin dannet i terrasser i alle tænkelige former og farver. Derefter tog vi en afstikker ad noget, der hedder Blacktail Plateauvejen. Kunne jeg godt have undværet! Forfærdelig med grus, op og ned, sand og andet skidt. Godt vi havde en Jeep!
Herefter gik turen gennem, eller nærmere OP, gennem noget af det smukkeste i Yellowstone til Tower Falls, et 40 meter højt vandfald. Utrolig smukt.
Vi sluttede dagen med en gåtur til bjerget Mount Washburn. Temmelig strengt, da det var i godt 3500 meters højde.
Ellers er vi helt godt tilfredse med den fysiske indsats i dag. Det blev til 3 gåture, alle af ca. kvarters varighed i bagende sol og den ene uden vand! Så de 3-4-5 kg vi har fået ekstra at slæbe på, må være mindsket i dag.
Mange hilser fra
Arne og Mette


udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
søndag 24 juli 2011

20. Delrapport for 22 og 23 juli 2011

on 24 jul : 04:58  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
Det er nogle virkelig oplevelsesrige dage vi har haft her på det sidste. I går jo i reservatet og senere til Evel Knievel Days i Butte (udtales bjud) og nu ved jeg da også hvor jeg husker Butte fra, for det er nemlig Evels hjemby, og han fejres hvert år med det allerstørste gedemarked der kan stilles på benene,www.knieveldays.com men se lidt af det på klippet:I dag var der så en forholdsvis kort tur ned til Yellowstone, hvor vi efter indlogering tog den første lille tur ind i parken, der er på størrelse med Sjælland og Lolland-Falster til sammen. Der er rasende flot og spændende, dog er det meget tydeligt at se at c. 45 % brændte ned i 1986 , begrænset til den vestlige del som netop er den vi har snust lidt til, har samlet lidt indtryk i klippet her:udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
lørdag 23 juli 2011

19. (korte) delrapport 22.7.2011

on 23 jul : 04:59  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
Howdy!

Det har været en så begivenhedsrig dag at vi først nu klokken 22:53 Montana tid (-8 timer) er kommet tilbage fra uptown Butte, hvor vi har været til MC-ekstreme trial show.
Vil også lige nævne at vi har været i Montanas National Bison Range, og i indianerreservatet Flathead, der ligger lige op til Rocky Mountains, men nu går vi i seng, og klippene kommer først med ved næste update.

Godnat fra Mette og Arne :-)
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
fredag 22 juli 2011

18. Delrapport 21.7.2011

on 22 jul : 03:41  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
Hi there,
Så er det en anden slags oplevelse vi får, både hvad transportmiddel og hvad terrænet angår. Jeepen (som godt nok kun er en 6-cylindret sag med 260 automatiske hestekræfter) er som skabt til den amerikanske freeway (motorvej) og landskabet vi har kørt igennem er øde prærie, som dog de sidste 50 mls er skiftet til almindelig svensk nålebevoksning. 420 km blev det så alligevel kun til i dag fra Seattle til Spokane, men vi kom også lidt sent af sted, da vi lige skulle pakke på en noget anden måde end i MC-afsnittet. Regner med at ramme Butte noget nord for Yellowstone i morgen, så vi i overmorgen ikke har så langt at køre til hotellet ved West-entrance til nationalparken.

Selv ude midt i the middel of nowhere dukker snuppejensen op hvor vi passerede 3 politbiler der havde stoppet en halvgammel øse og var igang med at inspicere hvad det nu måtte være, og et par km længere en mere der havde stoppet en anden. Forbavsende, da der ingen til- og frakørsler havde været i timevis.

Vores middagpause blev en dejlig oplevelse, vi tog bare af freewayen da der stod food næste afkørsel, ( man må holde sig til for der er kun meget få) og endte oppe i et resort område med golfbaner, rekreative områder og fine spisesteder, som vi først troede vi aldrig fik råd til men det var ganske rimelige priser. Betjeningen var formidabel: Hvor kunne i tænke jer at sidde mens i venter på at køkkenet bilver klar, her ude, jamen så lad os lige tænde op i fyrbækkenet så I ikke kommer til at fryse, så kom der lige lidt vand, for vi måtte da være tørstige, og så blev vi ellers kaldt ind og fik anvist plads - for at spise vores burger ;-) I must say, that was awesome.

Nå men vi er altså landet her i Spokane (er det ikke en af de byer som vores ungdoms westernbøger foregik i - Bill og Ben og hvad de ellers hed, også det der Butte siger mig etellerandet) og har fået det vi nu kan tåle, og tørner snart ind - freeway trætter også.

Mange hilsener fra Mette og Arne.
PS: Rainbow må gerne udvide carporten, til hvis vi tager øsen med hjem ;-)
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
torsdag 21 juli 2011

17. Delrapport 20.7.2011

on 21 jul : 04:21  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
Så er det blevet aften her i Seattle, og vi skal mætte af en lækker Cesar-salat med tigerrejer snart til at lægge rute for i morgen og i seng.

I dag har vi været på SHOPPING!

Faktisk burde det være Mette der skrev disse linier, hun burde kunne få en go' historie ud af det.
Jeg kan kun konstatere at vi begge har fået vores sneakers skiftet til nye, og at jeg har ondt i fødderne efter en lang dag i forskellige indkøbscentre, men nu kalder jeg på hende, så fortsætter hun.....

Vi var i en af de største Malls udenfor Seattle - kæmpe! - men desværre er amerikanernes smag i kluns langt fra min! Men ømme fødder fik vi og der måtte lidt fodmassage til på skift, da vi ankom til hotellet igen.
Lidt neglelak og en shavefoam blev det dog til, så vi kan ankomme standmæssigt til Salt Lake om ca. 7 dage.

Ellers at berette at de kører virkelig til her på vejene, så bunden er næsten trådt ud af Jeep'en i passagersiden. Glæder os til at komme ud af byen i morgen og cruise på vejene, som vores bil skulle være "skabt" til.

Bare et par billeder her fra hotellet,vores favorit spisested under opholdet og shoppingcentret, som Arne klarede flot. Der gik en smule østrogen i ham i dag! Lækkert.

Tak for respons/hilsener på siden- vi er altid spændte om der er nyt fra hjemlige himmelstrøg, når vi står op.

Mange hilsner fra Arne og MetteOg her bare en test af hjelmkameraet som derer optaget en stor del klip med, men som det har været for vanskeligt at opdatere siden her med en iPad:
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
onsdag 20 juli 2011

16.delrapport 19.7.2011

on 20 jul : 04:41  Posted by aclo  Category: USA 2011  Comments are turned off for this item
I dag var skift fra Bimmeren til Jeep Grand Cherokee! Lidt vemodigt, men gudskelov skulle jeg ikke også skille mig af med chaufføren, som har kørt upåklageligt, selv i det mest udfordrende terræn! Da vi aflæste speedometeret, kunne vi godt forstå, at vores "nummere" var ømme. Vi har tilbagelagt 3528 km!!
En rar ingeniør, som tilfældigt var hos Eagle Riders, da vi afleverede, tilbød at køre os til lufthavnen efter bilen. Desuden ekskorteret af 3 stk på mc!
Bilen er super fed, så fed at Arne ikke kunne finde ud af at indstille førersædet! Alt sker på knapper og dutter i bilen! At komme ud af lufthavnen voldte også en del problemer. Vi blev af GPS'en ledt en tur i parkeringskælderen igen (siger Arne) men blev dog ikke afkrævet afgift, da vores ophold var så kort!!
Herefter gjorde vi Seattle. Arne var i Space Needle, som jeg afholdt mig fra - noget med højder og mig! Lidt shopping blevo det endelig til i dag, som I kan se på billederne. Den store tur tager vi i morgen formiddag, hvor vi kører ud til en stor shopping Mall. Vist mest kondisko vi går efter?
Vi glæder os til at komme ud og Cruise mod syd-øst i overmorgen og komme til varmere himmelstrøg. Lige nu ligger Arne ved siden af og læser manualen til Jeep'en -
Mange hilsner fra
Cherokee Arne og Mette

udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
Gå til side 1 2 

Nyhedskategorier