Nyheder for 2021
Counter
This page today ...
total: 1
unique: 1

This page ever ...
total: 2452
unique: 1419

Site ...
total: 108006
unique: 14698

Tjekkiet 2012

tirsdag 09 juli 2013

3. delrapport fra Magic Lake Camp

on 09 jul : 07:31  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Godmorgen! :-)

I går var første "rigtige" feriedag - altså uden svedigt motorcykeltøj og ømme røve og sving i lange baner....
Ja, ok - der er forskellige meninger om hvad en feriedag skal være - vi kan jo desværre ikke stemme om det, og jeg er sikker på at Mette fik indfriet sine forventninger til hendes opfattelse af hvad en rigtig feriedag bør indeholde: Solbadning, Shopping og Restaurantbesøg.

Der ligger den der halvø i forgreningen på Comosøen med byen Bellagio http://www.bellagiolakecomo.com/ som vi efter et par timer i solen tog bussen og færgen over til, og der er masser af de yndigste små butikker og shops efter Mettes smag, hun fik oven i købet en time for sig selv uden mine dumme kommentarer så alt i alt en fin lille udflugt som vi var hjemmefra ved 18 tiden. SÅ GIK vi ind til selve Dongo by og spiste fin mad og GIK hjem igen med de tykkeste fødder vi har haft længe så derfor kommer 3. delrapport først her til morgen hvor solen igen skinner fra en diset men skyfri himmel....

Det er åbenbart helt almindeligt at der trækker tordenvejr op i løbet af dagen, og ender i en ordentlig vind og et par skrald for derefter lige så stille at tulle sydover videre ned over søen, må se hvad det bliver til i dag, hvor vi har snakket om at tage lidt sol her til formiddag, og køre en tur på bimmeren i lettvægtstøjet - varmen runder et par og tredive grader i løbet af dagen, så deet :-)

More to come, måske er der også et par billeder senere på dagen, hvem ved.

Hilsen fra Mette og Arne ved Comosøen.
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
fredag 27 juli 2012

15. og sidste delrapport fra vores Tekkiet / Slovakiet MC-tur

on 27 jul : 18:52  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Det er dejligt at være hjemme igen. Her på sidste etape af vores tur kan vi godt mærke at vi er ved at være lidt slidte, pauserne bliver hyppigere, og de ekstra kg på sidebenene trykker ;-)

Men ellers er dagen gået efter planen, over Elben med færgen (fedt at kunne køre forbi hele køen og komme først ombord, og først af igen) og så ellers finde B5 og deropad. Underligt landskab at køre igennem når man de sidste 14 dage ikke har set meget andet end bjerge eller kuperet terræn, hvor vejen stort set aldrig var ligeud. Men flot er der - selvom bilisternes trafikkultur lider en anelse efterhånden som man kommer nordpå: fra cirka Elben og opefter oplevede i hvert fald jeg, at bilisterne var mindre hensynsfulde, og lettere agressive i deres fremfærd, måske en generel underliggende frustration over at bo et sted der er SÅ fladt ;-) (?)

Nå whatever, vi kiggede lige indenom de gamle og fik frokost i Ribe, før vi et par timer senere vendte næsen endeligt hjemad, og der gik da heller ikke mere end en time før det stod ned i stænger, men der havde vi både pakket ud og været i bad - hvor heldig har man lov at være ? Vi nød i hvert fald at sidde i tørvejr under overdækningen på terassen, vel vidende at vi kunne have været plaskhamrende våde hvis vi havde taget bare lidt mere afslappet på det hele, hehe.....

Det var alt for denne gang, vi har haft en dejlig tur, 3.633 km. blev det til, med en gennemsnitsfart på 61,6 og et snitforbrug på 4,6 l. pr. 100 km. - det er sgi da meget pænt af en fuldtlæsset 1200 kubiks MC.... men det er jo også en GSér :-)

Hilsener fra Arne og Mette

PS: der kommer en video lidt senere, med et par billeder og masser af km. på en totalt uinteressant vej fra i dag :-)2012

2012
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
torsdag 26 juli 2012

14. og næstsidste delrapport Tjekkiet > Slovakiet turen

on 26 jul : 19:05  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Så er det næstsidste dag på vores MCtur.

For lissom at afvænne os langsomt tog vi lige Harzen på langs til at starte med ad B242 og B81 med en "genvej" ad K1 ;-) det er den der er et klip med på nedenstående video, det er langt men man kan jo bare spole frem til allersidst hvor der er et par flere billeder fra destinationen... så ellers fredeligt ad diverse bundesstrasser og en lille stump motorvej, i en noget mere fredelig temperatur end i går, den toppede ved 26 i dag

Så er det Elbfaere Wishhafen > Glykstadt (iPad har ingen tyske accenter) i morgen og op langs vestkysten, det er lige før bimmeren kender resten af vejen selv ;-)

Nå, jeg skal ikke blive ved med at snadre, det var alt for i dag.

Hilsen fra Arne og Mette :-)

PS: videoen er først klar i løbet af aftenen, wifiet her på Rådhushotellet er ret lousy....2012
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
onsdag 25 juli 2012

13, Delrapport - Weiden > Stangerode i Harzen

on 25 jul : 18:31  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Den bliver ikke lang i dag - vi er bare smadrede efter at have høvlet motorvej de 2/3 af vejen herop til Stangerode i Harzen - vi kan se at rekorden hjemme er 28.c., men hernede målte vi på et tidspunkt 35. c.!! Godt nok er foret røget ud af dresset, men køre bagerst i en kø bag ved en mejetærsker over 10 km. det grænser til tortur ;-)

Så vi er landet på et Ride og Sportshotel i det sydøstlige Harzen, og har fået bisonsteg til aften, ik´så ringe :-)

Der er lige et par billeder, forhåbentligt bliver det bare lidt køligere i morgen hvor vi går efter at overnatte på vej til Wishhafen (der hvor man kan krydse Elben til Glûckstadt).
De første billeder er fra Weiden i indre ældre bydel, der nærmest var en stor fortovsrestaurant - de sidste efter billet med kortet er her fra Stangerode.

Nå, vi skal ikke klage vel? :-)


Hilsener fra Arne og Mette.2012
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
tirsdag 24 juli 2012

Chesky Krumlov > Weiden i DE

on 24 jul : 19:11  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Vi lettede fra Tjesky Krumlov, stedet hvor man virkelig får gearet ned, ved 10-tiden. Høj, klar himmel og en temperatur som endnu krævede for i mc-tøjet. Vi var dog ikke nået særlig langt ind i Tyskland, før temperaturen sneg sig op på de 30 grader og vi måtte skyndsomst have ren LA beklædning.
Vi kørte gennem Bayrischer Wald mod nord og landede i Weiden - en by vi aldrig ville være kørt til, hvis vi ikke var ved at være lidt medtaget af varmen. Det første hotel, vi kørte ind til, var "alles besetz", men receptionisten var behjælpelig med at finde et værelse, og ved tredje forsøg lykkedes det, dog måtte vi accepterer et 4-stjernet!
Er lige kommet hjem fra den gamle by i Weiden, som er noget af det smukkeste, og aldrig har vi set større torv med udendørs servering end her- virkelig fantastisk. Billeder fra dette i morgen.
Har snakket om at køre tidligt i morgen, da der meldes om ca. 30 grader op gennem Tyskland. Så må vi køre ind, når heden bliver for slem.
Go' nat fra de to i Weiden -
Mette2012
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
mandag 23 juli 2012

12. delrapport - Tjekkiet, snart Tyskland

on 23 jul : 20:01  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Så (21:43)) er vi tilbage på pension Marie, midt i det inderste Chesky Krumlov, så der er lidt tid til at føre dagbogen igen :-)

Turen i dag var meget overskuelig fra Telc til pension MArie - efter GPSén 1,5 times kørsel, men det fik vi nemt til at vare 2,5 timer :-) Ren morfarkørsel, sjældent over 70kmt, og ikke kun fordi vi havde god tid: Landevej nummer 23, og det sidste stykke ad endnu mindre veje er helt ny asfalteret og går gennem et varieret landskab med skove, søer og vidder der åbner sig når man topper en bakke, meget smukt og inspirerende til dasekørsel. Vejret har været formidabelt i dag, lidt køligt i højderne men ikke under 17 grader og toppende med etparogtyve ved vejs ende til middag.

GPSén fandt (se videoen) samme umulige vej ned til pensionen som sidst, men ikke før vi måtte vende om før en bro der var lukket på grund af renovering. Læg særlig mærke til Mettes hjælpsommer "kommentarer" undervejs, det er god underholdning ;-)

At lande nede ved pensionen var lidt som at komme hjem - helt ned foran døren i den tykkeste turistvrimmel, med et stærkt islæt af japanere, og checke ind, fik tigget os en garageplads til og afleveret MCén der. Og så den obligatoriske Dunkel at lande på, det er toppen!

Og ellers en hyggetur rundt i gamle by - og så blev Mette sendt alene afsted og "shoppe" som hun kalder det, ved ikke lige hvad det er, men åbenbart et stærkt behov der betinger senere godt humør - også selv om hun ikke fik købt nogetsomhelst :-)

Så vi tørner ind om lidt - og glæder os til godt vejr i morgen, hvor vi krydser grænsen til DE og tager "de grønne veje" op til Weiden, alt efter hvor langt vi gider og ballerne tillader det....

Hilsner fra det sydvesttjekkiske - Arne og Mette :-)2012
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
søndag 22 juli 2012

11. Delrapport

on 22 jul : 19:05  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Vi startede fra Puchov i sol, men nåede ikke langt, før vi indhentede skyerne på himlen længere vest på. Vejene var lidt en blandet "landhandel" og vejret ganske køligt, mellem 13 og19 grader alt efter højde.
Kort før Telc kørte vi ind ved landevejen for at få en kop kaffe. Da vi landede, sagde Arne, at vi havde været der før! Ja, vi er ganske sikre på, at vi gjorde stop der for 2 år siden med Jane og Flemming, der kørte vi bare modsat vej, altså øst på! Men bedøm lige selv på billedet, som Arne har lagt ind. Jeg husker også fuglene i bure.
Vi ville prøve at nå midtvejs mellem Puchov og Cesky Krumlov, men var allerede i Telc klokken 15. Fandt ganske hurtigt Hotel Anton, som bød på et kæmpe værelse med egen altan og glasruder, der kunne skydes fra. Vi nød omgående en kold øl derude - en øl, som er fast tradition, når vi lander, og inden vi tager et tiltrængt brusebad og får lettet lidt på hjelmfrisuren!
Så stod den på gåtur til den gamle bydel, som turister valfarter til i busser i dagtimerne. Da vi trådte gennem den gamle byporten og befandt os på Torvet, måtte vi begge erkende, at det var en af de smukkeste byer, vi har set. Selv Prag, kan Telc fint måle sig med.
Vi spiste fantastisk mad på en lille restaurant ved Torvet og prisen - nej, vi gider ikke mere fortælle, at det er rasende billigt!
Eneste minus på hotellet er, at vi er nødt ril at sidde i receptionen for at få "hul" igennem til nettet. Men ok, da vi er de eneste, der opholder os her og der er to bløde lænestole.
Hilsner fra Arne og Mette2012
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
lørdag 21 juli 2012

Overligger i Puchov

on 21 jul : 18:54  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
I dag har været "total flyder" - stod sent op, spiste morgenmad og gik på shopping, mens butikkerne havde åbent. Søgte cowboybukser til Arne, men fandt dog ingen, trods ihærdig søgning. Butikkerne har stadig en del over sig fra kommunisttiden. Ingen lækre facader med en lille appetizer, som vi kender det. Ganske svært at se, hvad de havde at byde på, inden man trådte over tærskelen. Vi fandt enkelte større "varehuse" med meget billigt tøj, men ikke just vores stil. Her bliver bygget og renoveret rigtig meget mange steder - tiltrængt!
Efter lukketid har vi vasket lidt,læst bøger, været på nettet for at følge med hjemme og tjekke vejrudsigt for videre kørsel i morgen, daset foran TV, spist og drukket lidt øl og vin, og et par gåture er det også blevet til. Har kun taget et par kilo på hver, selv om vi konsekvent har valgt trapperne fra 3. sal i går og i dag.
Har just spist på hotellet formedelst 170 danske. Det store glas rødvin, jeg bestiller, nydes ekstra meget ved tanken om, at vi kun betaler 12 kroner for det!
I morgen skulle vejret igen være med os, og vi regner med at ligge over lidt syd for Brno. Bliver godt at komme ud på vejene igen.
Billedet, vi lægger ind, udtrykker ganske godt, hvad vi har foretaget os i dag.
Afslappede hilsner fra Arne og Mette

Paahotelletipuchov

og et pic fra google maps: Her er vi.

Maps Puchoc
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
fredag 20 juli 2012

9. delrapport Slovakiet 2012

on 20 jul : 20:12  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Enkelte milde røster har beklaget sig over de lange klip med vej - men ignoranter skal også høres så idag er der rådet bod på dette....

Vi lettede i god tid fra Namestovo, og ruten var lagt så vi så en del af nedre Tatra - Velka Tatra - og den gik igennem byerne Uzom Berok, Banska Bystrika, Turc. Teplitce, Nitri Anske, Pravno, Povazska Bystrica, rundt om søen (og nu regnede det godt nok lidt) og så mod vest til Puchov. Det først hotel vi checkede var et 2-stjernet levn fra kommunisttiden som hurtigt blev skippet - mørkt og skummelt, en ambulance holdt udenfor og gabende tomt i foyeen, ikke muligt at råbe nogen op, så det næste var mere vores standart: 4-stjernet sportshotel, som blandt andet er hjemsted for det slovakiske ishokeyhold. Ellers er der ikke noget at skrive hjem om herfra ;-)

Nedre Tatra bjergene er bare fantastisk flotte, og enhver MCsist drøm om dejlige veje med op og ned og masser af sving, dog har det trukket store veksler på Mettes entusiasme. Det er hårdt at være bagsædepassager i den slags terræn, særligt nedad hvor man ikke har et styr at stemme imod så det er lår og bag der skal holde for ;-)

Så vi fulgte dalene så godt det kunne lade sig gøre det sidste lange stræk op til Puchnov og med et regnvejr i hælene der som sagt indhentede os kort før hotellet....

Vi har dog snakket om at vi har været heldige med vores tur - der er væsentligt lunere hernede, og regnvejret har ikke været den mest fremtrædende vejrtype, nok også fordi vi prøver at lægge ruten efter vejrudsigten, hehe :-)

Men nyd nu videoen, der er lidt for enhver smag, de sidste billeder er fra sportshotellets balkon på værelse no. 23 på 3. sal, Bimmeren står trygt og sikkert i gården bag en kæmpe automatisk port der betjenes fra receptionen.... I morgen bliver en overligger med lidt spadseren i byen og læsning før vi letter mod Tjekkiet igen på søndag, retningen vi tror på bliver Chesky Crumlov og det lille hotel Marie vi har boet på før sammen med Jane og Flemming.

Hilsener fra Arne og Mette (hurra for babypudder;-)2012
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
torsdag 19 juli 2012

8. Delrapport Tjekkiet 2012

on 19 jul : 19:48  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Efter dejlig morgenmad på vores hotel pakkede vi topboksen og tanktasken til en længere tur i Tatrabjergene. Vejret var med os - et par og tyve grader.
Første del af turen gik gennem nordlige Slovakiet, en afstikker op i Polen, som overraskede med velholdte huse, alt for mange reklameskilte og kirkegårde med en overflod af blomster! Fandt dog ud af, at de var af plastik. Så kan vi jo også være med!
Tatrabjergene er fantastiske - smuk natur, små hyggelige landsbyer og ganske glimrende veje.
Da vi satte kursen mod Namestovo - vores overnatningssted - begyndte det at trække sammen til torden og div. Kort pitstop, hvor regntøjet blev fundet frem. Fem minutter senere stod det ned i lårtykke stråler! Så er det jo dejligt, at man bare kan krybe sammen på bagsædet og overlade resten til chaufføren. Og det var ganske meget, der blev overladt! Vi søgte ly ved et overdækket busstop, men kunne godt se at vi kunne vente længe. De sidste 8 kilometer blev tilbagelagt i foroverbøjet stil og med masser af regnskyl fra diverse bilister.
Den kolde halve liter mørk øl og et varmt brusebad var velfortjent efter en oplevelsesrig dag.
Arne og Mette - Namestovo

PS:
Videoen blev lidt lang i dag - men kunne ikke lade være med at sende klippet med med den fine mc- vej med ;-) (den er sikkert først klar ved 10:45 tiden)


2012
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
onsdag 18 juli 2012

7. delrapport Tjekkiet 2012

on 18 jul : 17:21  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Vi sagde pænt farvel til receptionisten på hotel Lafayttes i Olumouc og lettede ved 9-tiden. Vi er kommet ned i tempo og selv på motorvej kommer vi ikke over 85 - Bimmeren brummer støt derudad. Faktisk.er den nede på et forbrug på 4,9 liter pr. 100 km - altså over 20km på literen, det er pænt. Vi har jo heller ikke noget vi skal nå, og nyder i stigende grad at være af sted.

Landskabet vi snor os igennem skifter hele tiden, ruten er da også lagt efter at rammer nogle buler en gang imellem , og der dukker tit en lille landsby op, hvor de fleste har brændestakke udenfor huset og hvor der mange steder er små savværker. Det gør så også at der mange km i streg kun må køres 50-60 km i timen. Det bliver spændende på den videre tur i Slovakiet at se om min forudindtagethed om et fattigt land fortsat bliver gjort til skamme: der bygges og bygges til og renoveres på kraft, bilparken kan nemt måle sig med DKs og kun egentlige biveje er decideret lousy. Vi må se :-)

I Cadca dumper vi ind på en lokal bistro lige i middagspausen for omkringliggende arbejdspladser, men finder heldigvis et bord, og bliver kigget grundigt ud :-) Det er tydeligvis ikke hverdagskost at der er så fint besøg, og det må siges: Vi er vilde med priserne i Slovakiet - 2 x kraftig suppe med brød, 2x mineralvand, 2 x ris med sovsesmåkød og grøntsager, 2x espresso: 75,- danske kroner, det er da til at overkomme ;-)

Vi tog videre med regntøjet på, bygen varede vel kun en times tid, og da vi landede i Namestovo var vejret med os igen. En flink slovakker kørte foran rundt om søen der ligger fantastisk smukt ved byen til et meget flot hotel, som jeg ikke troede vi havde råd til, men nej: dobbeltværelse med bad 40€ - dog uden morgenmad, men egen parkering på søsiden af hotellet, wifi, pool und das ganze molevitten. Jeg vil ikke tvære i det med priserne mere end en enkelt gang mere: Hotellets fortrinlige restaurant serverer 2x Eisbein med peberrod og sennep, saltzgurken og en lækker salat og brød, dertil et stort glas rødvin og en halv liter dunkel - 14.20€, det er bare i orden ;-)

Mange hilsener fra Arne og Mette.

Billederne fra i dag:2012

udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
tirsdag 17 juli 2012

6. Delrapport Tjekkiet - Slovakiet turen 2012

on 17 jul : 18:18  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Hej - så er vi hjemme igen og har spist på hotellets restaurant - Mette fik en salat med brie, honningmelon og nøjjer, og jeg har fået svinemedaillon med tomat , ost og ris - dertil en ok hvidvin - Mette selvfølgelig rød.

Det pisregnede da vi vågnede ved 7-tiden, og når Mette bare ligger og stirrer tomt op i loftet ved jeg at der skal trædes varsomt... Så da vi faktisk også havde besluttet at der skulle slappes af og læses i ferien gjorde vi det - hele formiddagen, og så var Mette klar igen. (ok det tog nu ikke SÅ lang tid) ;-)

Over middag havde det holdt tørvejr et stykke tid så fik vi den søde receptionist til at finde busafgange til Bouzov, det kunne gøres med kun en omstigning midtvejs. Og det gik da også fint, busserne kører præcist og chafførerne er venlige, det er folk i det hele taget når man har brug for hjælp eller spørger om vej...

I Bouzov ligger der nemlig en borg der nok er den der kommer begrebet "Ridderborg" nærmest, adskillige film med brug for den kulisse er indspillet her.

01

Så efter en enkelt omstigning nåede vi ad hullede tjekkiske veje Bouzov, fik forkost og besteg bjerget med Borgen. Købte en billet der viste sig at være til rundvisning med guide og det hele. Samtidigt er der gang i indspilning af en film mere, så der vrimlede med statister og skuespillere og teknikere i borggårde, ganske interessant....

Og skulle man få lejlighed til at opholde sig i den del af Tjekkiet i regnvejr en gang, kan denne rundtur bestemt anbefales ;-)

Og så pisregnede det igen, men der sad vi lunt og godt i bussen på vej hjem!

Til i morgen har Mette fundet ud af hvor det regner mindst, så det bliver afgang relativt tidligt ind i Slovakiet / Tatrabjergene: Cadca, Namestovo, Ruzomberok, noget i den stil :-)

Mange hilsener fra Arne og Mette!

udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
mandag 16 juli 2012

5. Delrapport Tjekkiet 2012

on 16 jul : 19:01  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Godt nok var hotellet billigt i Sumperk! Men med sove var det så som så. Sengene var som at ligge på et bræt, så vi var temmelig møre, da vi vågnede. Himlen var stadig mørk og regnfuld, som aftenen før, men med enkelte huller til det blå, da vi var klar til afgang - så ingen regntøj her!
Vi kørte den korte tur til Olomouc - ca. 75 km - og var nødt til at gøre holdt med lidt frokost for ikke at komme alt for tidligt til vores 4-stjernede hotel "La Fayette".
I eftermiddag har vi set på byen til fods, smuk, storslået som Pragh, men ikke så overrendt med turister. Arne nød de mange udgravninger på en af pladserne, mens jeg kiggede i diverse butikker, som desværre ikke kunne friste med noget. Lige nu sidder vi i hotellets spisestue, nyder et glas koldt hvidvin til den formidable pris 13 danske kroner!
I morgen tager vi et par småture i omegnen og har endnu en overnatning med luksussenge - skønt.
Mette - og hilsen fra Arne

Og her så en sammenklipning fra dagen:2012
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
søndag 15 juli 2012

4. Delrapport - nu med videoklip ;-)

on 15 jul : 16:48  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Sikken dag! Efter Mettes ønske slog vi motorveje OG hovedveje fra da vi lagde ruten fra Liberec til Sumperg. Hvorfor lige Sunperg? Jo, der er vejret godt og det virkede som en rimelig distance - efter GPSén at dømme en tur på 4 timer, så vi ville lande der ved 13 tiden, - vi landede faktisk først 16:20 efter en flot dag på de tjekkiske landeveje. Men pyha.. de tjekkiske landeveje udenfor de flotte røde og gule veje på kortet er ikke vedligholdt de sidste 40 år, og så hullede at det mere er som at køre på grusveje...
Her er en lille video med både ufdsigt til landskabet (og til vejen)Der bliver heller ikke advaret om at der er vejarbejde og at man ikke kan komme igennem, de lokale har jo set det, og der kommer nok ingen andre - men det gjorde vi, så er det godt at Mette kan gå i forvejen og vinke ekvipagen igennem når hun finder passagen:Vi landede som sagt i Sumperg 16:20 med øm røv og skuldre efter en dag med dejligt vejr, og uden regntøj på - check ind på hotel Korona midt i byen, og ned i forhaven hvor der blev serveret en stor dunkel - og hvor heldig kan man være: en halv time efter trak et heftigt tordenvejr ind over Sumperg med halg og regn und dass ganze molevitten, men der sad vi lunt og godt under halvtaget og nød øllen med en varm røget makrel....

Mange hilsener fra Arne og Mette - no shopping today, Yihaaaa :-)

2012
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
lørdag 14 juli 2012

Delrapport 3.

on 14 jul : 15:53  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Sporvognen transporterede os til Liberec City. Efter en kort gåtur i gaderne, kaffe og kage på torvet, tog vi sporvognen videre ud til Botanisk Have, hvor vi tilbragte et par timer. Ganske spændende.
Retur til Liberec, hvor vi måtte finde en sportsbutik, så Arne kunne få købt et par gode vandrersko. Havde medbragt et par Merrell, som hans små pusse-fødder ikke kunne klare mere. I stedet fik han de nyeste og sejeste sko med "air-condition" og hele svineriet!
I aften står den på brød, pølse, oste, øl og rødvin og en "klemme"skal smøres til den videre tur mod Slovakiet i morgen. - vejret skulle være med os østover!
Hilsner fra os begge -
Mette
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
fredag 13 juli 2012

2. Delrapport

on 13 jul : 19:31  Posted by aclo  Category: Tjekkiet 2012  Comments are turned off for this item
Startede dagen fra Perleberg til Liberic i tørvejr, men glæden var kort. Vi har tilbagelagt 450 km i støvregn og man bliver SÅ glad for sit regntøj ! Kort før grænsen til Tjekkiet skinnende solen, og vi har haft tørvejr siden.
Vi har indlogeret os hos Pension Trelyub, hvor vi overnattede et par dage for 6 år siden - dengang kørte vi i Polo, men vi er jo blevet yngre og er derfor på mc nu, som "pensions-far" sagde.
Vi har lige været på den fashionable restaurant Domov, hvor vi spiste og fik et stort glas rødvin plus en halv liter øl formedelst 180 Danske kroner!
Ellers er vi godt trætte efter ca. 8timer på sadlen. I morgen tager vi sporvognen ned til Liberec, shopper og kigger lidt på den rigtig flotte by med en skønt torv og masser af restauranter med iskold tjekkisk øl. Benene skal røres!

Mange hilsener fra os begge to-
Mette

2012
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
Gå til side 1 2 

Nyhedskategorier