Nyheder for 2021
Counter
This page today ...
total: 1
unique: 1

This page ever ...
total: 2452
unique: 1419

Site ...
total: 108006
unique: 14698

Como 2013

onsdag 06 juli 2016

Sårdet lige før

on 06 jul : 16:30  Posted by aclo  Category: Como 2013  Comments are turned off for this item
Og ellers er planen at ramme Rothenburg ob der Tauber i overmorgen og Magic Lake Camp ved Comosøen på lørdag.
Der lover de 30 solskinegrader så det skal nok bli godt :-)
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
tirsdag 23 juli 2013

Sidste delrapport - Soultzmatt > Mehringen > Mettman > Skyttevænget 4

on 23 jul : 19:37  Posted by aclo  Category: Como 2013  Comments are turned off for this item
Så kørte vi lige fra Soultzmatt i Alsace og nordpå ad "vinruten" - her er et af torvene i en af byerne:

Pv IMG 2663 Resized

og efterhånden var vi ved at være lidt ømme i køremusklen - dem alle :-) så da vi ligesom havde ladt os chikanere længe nok af GPSén fandt vi en motorvej der rammer lidt til højre for Trier og drejede en 10-15 kilometer hen ad Moselweinstrasse, hvor vi fandt et hotel lige ved floden - sådan ser der ud der:

Pv IMG 2667 Resized

Det var da ok, og vi havde god tid til at slappe lidt af, men altså ingen netforbindelse der....
Vi fulgte planen om at følge Mosel op mod Koblenz, dog ikke uden en del trakasserier med GPSén der på et tidspunkt nær blev hamret i asfalten, men vi nøjedes med at fyre frøken Garmin, og så bare følge floden. Ha, det er sgi da nemmere sagt end kørt, for floden vrider og vender sig voldsomt, så det forvirrede Mette at vi faktisk kørte i alle kompasretninger og på skiftende side af floden, alt efter hvor vejen løber, troede ellers hun har været spejder, så det blev der en del polemik af :-)

Pv IMG 2664 Resized

Nå, vi fik da også nok af store flodsving til sidst, og stod af Moselweinstrasse halvvejs oppe og tog en motorvej nordpå til vi ikke gad (kunne) længere, overnattede i Mettman i nærheden af Dûsseldorf, og har så i dag tæsket motorvej. Op klokken 6 i morges, og 650 km senere kunne vi godt ømme i kadaveret trille ind på Skyttevænget....

Det var det! Der var nok lidt mange timer i sadlen her de sidste 6-7 dage, men det har været en dejlig tur alligevel, vi har set en masse, sankket med en masse mennesker rundt omkring, og har kun været sure et par få gange, det er da godt gået af Mette og mig :-)

Hilsener fra Mette og Arne.

Pv IMG 2669 Resized
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
lørdag 20 juli 2013

13. og 14. delrapport Cervaux > Besancon > Soultzmatt

on 20 jul : 17:28  Posted by aclo  Category: Como 2013  Comments are turned off for this item
Hej igen - der var ingen internetforbindelse tilgængelig i går, så her en opsummering:

I går kunne vi begrænse køretiden til et par timer - og efter adskillige GPS-nedbrud, og forsøg på at forstå forbipasserendes franske vejvisninger, lykkedes det at cirkle os ind på den bette havn på en sidearm til floden Le Doub i Besancon hvor Sonja og Kjeld ligger med deres flotte motorbåd.

40 Resized

25 Resized

Så ved middagstid var vi installeret med hver vores soverum i forstavnen, og så blev der dækket op på agterdækket med flutes, ost, øl og vin, bare så ovenud perfekt... - Eftermiddagen gik glidende over i kaffe, og måske en enkelt mere, hvorefter vi begav os op i byen, der trods alt huser 600.000 indbyggere. Det bærer den også kraftigt præg af, der er liv og glade dage i indre by, der er rigtig flot, men med mange vej- og husrenoveringer i gang. Sikkert for EU-midler (?) Så blev Kjeld og undertegnede sendt i forvejen, så Sonja og Mette kunne shoppe i fred og ro, det blev da trods alt til 3 stop med dertil velvalgte alkoholiske indtag, og således vederkvægede kunne vi fortsætte med en gang formidabel Bruchetta og hvad dertil hører.

Men man er jo træt efter dagens strabasser og varmen især, så vi tørnede ind allerede ved 11-tiden efter at have sikret bimmeren lidt ekstra med Kjelds cykellås han ellers bruger til webergrillen :-)

Her til morgen igen et forrmidabelt morgenmåltid i solen på agterdækket, mens vi kunne følge med i og kommentere hvad der foregik på nabobådene og på kajen, bare SÅ hyggeligt.

28 Resized

43 Resized

Turen i dag opad mod Alsace og vinruten blev lidt et mareridt, hvor GPSén smed os igennem så mange småbyer og rundkørsler som overhovedet muligt, så vi besluttede at kigge vejskilte og ignorere GPSéns forsøg på et lede os ind på mærkelige "genveje", så nu er vi landet på et smådyrt hotel med fuldt knald på nettet, og masser af benplads....skønt.


I morgen går det videre ad vinruten her i Alsace, og så tæsker vi nok lidt motorvej igen, for at ramme Trier og tage turen langs Mosel forbi Koblenz og til udløbet i Rhinen længere oppe - det ser vi til - vejret holder så vidt vi kan se stadig over 30+ grader de næste 3-4 dage så deeeet

Hilsener fra Mette og Arne i det franske :-)
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
torsdag 18 juli 2013

12. Delrapport - Cornillon > Cervaux nordøst for Lyon

on 18 jul : 17:11  Posted by aclo  Category: Como 2013  Comments are turned off for this item
Så var der adgang fra Cornillon, og værterne var nede og sige farvel og vinke os afsted....
Vi har jo trekvart aftale med Sonja og Kjeldepus der ligger med deres flodamper på en af kanalerne ved Besancon, så vi tog et godt ryk på motorvej for at få flyttet os nordpå, og derefter på N1083 der er en af de gode hovedveje ... Temperaturen faldt til et mere menneskeligt niveau i løbet af dagen, så vi nu er helt nede på 26 grader, samtidigt nåede vi ved 16tiden lige at komme indendørs på hotellet her, før det stod ned i stænger...

Har været en tur rundt i byen der er et underligt miskmask af middelalderlige huse og byture og semimoderne beboelser - der bliver ikke skelet så meget til om det ser ordentligt ud.

Sørme om ikke Mette fandt en frisør, og fik en tid til mig på stedet, så jeg ikke ligner en tam vild mere, og lige nu er vi gået lidt ned ad gaden og får et glas hvidvin hvor vi kunne se at der var internetadgang så vi kan få fulgt op på dagens sparsomme begivenheder - regnen er stilnet af, og solen er begyndt at titte frem mellem skyerne igen, så deeeet... :-)

Ingen billeder i dag - men en hilsen fra Mette og Arne lige syd for Alsace :-)

Nå så lige et enkelt med ruten i dag

Image
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
onsdag 17 juli 2013

11. delrapport fra Cornillon - sidste dag her...

on 17 jul : 15:40  Posted by aclo  Category: Como 2013  Comments are turned off for this item
Hej igen - så er det sidste dag her hos de søde mennesker vom har det lille hotel vi bor på.

Vil bare lige sige at vi dog aldrig har mødt så venlige og hjælpsomme værter på noget hotel før. Det er da lige før man synes at man ikke kan gengælde deres venlighed, og vilje til at gøre det godt og rart for en - og det er ganske sikkert at de går op i deres levebrød med liv og sjæl. Prøv lige at se et morgenmåltid de stiller an med

12 Resized

- og hvis I mangler noget skal I bare sige til, og lidt efter kommer Dong - hun er vietnameser - med et par skiver af tre helt særlig salamier, den Skal vi altså lige prøve, og hvad med det her her brød med både mandler og nødder, det skal I altså også lige smage, og i aften kommer værten selv hjem fra Marseille med frisk fisk og der skal I have fiskesuppe og hvidvin og rosé, jodeet.... For resten så har hun også lige plukket både ferskner og nektariner over ved naboen, det er altså SÅ gode....

Vi har ikke været ude og køre i dag, der blev læst krimier og så nøjedes vi med at gå 1,5 km op ad bjerget til selve Cornillon ( http://fr.wikipedia.org/wiki/Cornillon ) som vi tullede rundt i et par timer, der er bare rigtig flot og spændende,

58 Resized

44 Resized

og fik en smådyr salat med gedeost, den kunne ikke lukke hullet helt, så vi trillede lige ind til en anden by i nærheden, og hævede penge og fik en bananasplit og en peachmelba - det burde holde os gående til klokken 8 i aften hvor vi skal have den helt rigtige franske fiskesuppe ( både værten og værtinden er kokke og laver helt formidabel mad )

Nå, det er så slut for i dag med alt det knevren, nu mangler jeg bare lige at smide et par billeder på...

Mvh - Mette og Arne i France :-)

Her er for resten en lang video fra passet mellem Italien og Frankrig for 5 dage siden:

udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
tirsdag 16 juli 2013

9. og 10. delrapport fra Cornillon

on 16 jul : 16:44  Posted by aclo  Category: Como 2013  Comments are turned off for this item
Dagen i går startede med super morgenmad - scramled eggs med bacon, tre slags brød, fire slags hjemmelavet marmelade og croissanter - vi kom igennem det! derefter gjorde vi klar til tur i Gorges L'Ardeche. Et helt fantastisk stykke naturområde, som har den berømte klippebue over floden.
45 Resized
Her plaskede 10.000 turister i kanoer, sprang fra klipperne i vandet og nød livet. Videre af meget snoet vej, hvor Arne virkelig skulle køre koncentreret, da der ingen rækværk var!!

52 Resized

25 Resized

Ude i "nowhere" var der skilt til restaurant, hvor vi fik lækker mad, inden vi fortsatte turen (kun i korte bukser, T-shirt og hjelm).
11 Resized

Vi var godt svedige da vi nåede hjem, så en bruser var kærkommen. Ved 20-tiden orkede vi at gå 1 1/2 kilometer til byen Goudargues, som minder om Venedig i Lego-størrelse - rigtig hyggeligt. vi vedlægger et par billeder.
21 Resized

I dag har vi igen været på en naturtur og lidt byliv i Uzes. Desværre fandt vi kun en enkelt skobutik og en enkelt optiker (Arne er brille-gal), men der var ikke noget, vi ikke kunne undvære!

I aften går vi igen til "Lille Venedig", når temperaturen har lagt sig - bare til 27 grader. I morgen spiser vi her på stedet. Værten har været i Marseilles, og han vil tage frisk fisk med hjem og lave fiskesuppe til os i morgen. Vi har betinget os, at vi kun kan spise én ret! og vi glæder os til det.

Håber alt er vel derhjemme - mange hotte hilsner fra os begge :-)

26 Resized
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf

9. og 10. delrapport fra Cornillon

on 16 jul : 16:44  Posted by aclo  Category: Como 2013  Comments are turned off for this item
Dagen startede med super morgenmad - scramled eggs med bacon, tre slags brød, fire slags hjemmelavet marmelade og croissanter - vi kom igennem det! derefter gjorde vi klar til tur i Gorges L'Ardeche. Et helt fantastisk stykke naturområde, som har den berømte klippebue over floden. Her plaskede 10.000 turister i kanoer, sprang fra klipperne i vandet og nød livet. Videre af meget snoet vej, hvor Arne virkelig skulle køre koncentreret, da der ingen rækværk var!! Ude i "nowhere" var der skilt til restaurant, hvor vi fik lækker mad, inden vi fortsatte turen (kun i korte bukser, T-shirt og hjelm). Vi var godt svedige da vi nåede hjem, så en bruser var kærkommen.

Ved 20-tiden orkede vi at gå 1 1/2 kilometer til byen Goudargues, som minder om Venedig i Lego-størrelse - rigtig hyggeligt. vi vedlægger et par billeder.
I dag har vi igen været på en naturtur og lidt byliv i Uzes. Desværre fandt vi kun en enkelt skobutik og en enkelt optiker (Arne er brille-gal), men der var ikke noget, vi ikke kunne undvære!

I aften går vi igen til "Lille Venedig", når temperaturen har lagt sig - bare til 27 grader. I morgen spiser vi her på stedet. Værten har været i Marseilles, og han vil tage frisk fisk med hjem og lave fiskesuppe til os i morgen. Vi har betinget os, at vi kun kan spise én ret! og vi glæder os til det.

Håber alt er vel derhjemme - mange hotte hilsner fra os begge :-)
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
søndag 14 juli 2013

7. og 8. delrapport Savona > Saint Clement > Cornillon

on 14 jul : 20:08  Posted by aclo  Category: Como 2013  Comments are turned off for this item
Nå, men vi fik ikke skrevet i går fordi da vi landede på et lille hotel in the middle of nowhere - til højre og op ad en gedesti som Mette havde set fra vejen - hold da op et hyggeligt sted med en gammel kone og hendes datter der har bankett et ted op med en helt fantastisk ufsigt over dalen,, men da vi havde sat os med vores landeøl, kom der et dansk par ind der også kom på MC, og magen til snakkehoveder skal man da lede længe efter, men de var da skidesøde - en pædagog og en gartner fra Tåstrup, på en FJR 1300, så der var ikke tid til noget skriveri i går.

I dag topper temperaturen ved 36 grader i løbet af dagen - vi har kørt S21 i Italien og D900 og D 949 i France ekstremt flot bjergkørsel, og landskaber, så nu er vi landet i nærheden af Cornillon - lidt skuffende fordi det ligger lige ud til landevejen, men værten er kok fra Marseliies og hans lille vietnamesiske kokkekone har disket op med lokale retter, altså meget lokalt, har taget billeder undervejs, det er faktisk ikke til at kæmpe sig igennem det hele, men det hollandske par vedd siden af siger at sådan er det her i Provence, der er rigeligt af alt.....

Vi har ikke helt besluttet hvad vi gir os til i morgen, men sidder og får nogle dessiner af både værten og de hollandske naboer... stay tuned :-)


Update:
Nåja, glemte da helt at fortælle at da vi passerede Nyon var ALT spærret - Tour deFrance skulle igennem med hele cirkusset, så det tog lige 3 timer ekstra ventetid, hvor vi tog ind i byen til det var drevet over, hvad skal man gøre? Ind i skyggen, hvem gider okse afsted på en cykel i 36 graders varme, helt ærligt ;-)


Hej fra Mette og Arne :-)


51 Resized
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
fredag 12 juli 2013

4-5-6 delrapport vest for Sanova i den genovaanske Golf

on 12 jul : 19:34  Posted by aclo  Category: Como 2013  Comments are turned off for this item
Så har vi nedlig fundet et sparsomt wifi på hotellet her ved den genovanske golf, lige vest for Sanova. Mette var ellers lige ved at opgive ævred i varmen med alt motorcykeltøjet på mens vi crusiede kysten fra Genova og vestover, lutter palmer, promenader og badeturister og det ene flotte hotel efter det andet. Jeg insiterede dog på at ville i vandet når nu vi var her, og vi fandt faktisk et rimeligt hotel, med balkon og udsigt over bugten og folkelivet.

Faktisk et dejligt sted vi ligger - og vi har været ide og se turistforretninger, fået forret det ene sted, og muslinger et andet sted med rimelige mængder af hvidvin.

det var nu ellers ikke planen at køre så langt sydpå, men efter nøjere gennemgang af kalenderen viste det sig at der er 4 hele køredage før vi skal være oppe i Avignon et sted, mener det hedder noget med Pont DÀrc... og der er faktisk tæskelækkert her ved vandet, var dog ikke klar over at Mette er så stor en kylling at hun kun ville dyppes i vandkanten - ude på det mørkeblå kunne hun ikke lokkes, hun er mere til pool under ornede forhold :-)

Senere i aften vil vi se hvor langt der egentlig er op til det der i Frankrig hvor vi har booket 4 overnatninger i forvejen, hvis det kan gøres på en dag bliver vi her en dag mere og kvabber lidt i vandkanten, får lidt mere hvidvain eller campari og tester en anden restaurant i morgen aften....

Nå, det var vist det, ser lige om der er et billede eller 2 til at krydre med, sender lige det her først.

Hygge og 27 grader fra Mette og Arne

Pv IMG 0114 Resized

47 Resized

32 Resized
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
tirsdag 09 juli 2013

3. delrapport fra Magic Lake Camp - opdateret 17:50 i dag

on 09 jul : 07:32  Posted by aclo  Category: Como 2013  Comments are turned off for this item
Godmorgen! :-)

I går var første "rigtige" feriedag - altså uden svedigt motorcykeltøj og ømme røve og sving i lange baner....
Ja, ok - der er forskellige meninger om hvad en feriedag skal være - vi kan jo desværre ikke stemme om det, og jeg er sikker på at Mette fik indfriet sine forventninger til hendes opfattelse af hvad en rigtig feriedag bør indeholde: Solbadning, Shopping og Restaurantbesøg.

Der ligger den der halvø i forgreningen på Comosøen med byen Bellagio http://www.bellagiolakecomo.com/ som vi efter et par timer i solen tog bussen og færgen over til, og der er masser af de yndigste små butikker og shops efter Mettes smag, hun fik oven i købet en time for sig selv uden mine dumme kommentarer så alt i alt en fin lille udflugt som vi var hjemmefra ved 18 tiden. SÅ GIK vi ind til selve Dongo by og spiste fin mad og GIK hjem igen med de tykkeste fødder vi har haft længe så derfor kommer 3. delrapport først her til morgen hvor solen igen skinner fra en diset men skyfri himmel....

Det er åbenbart helt almindeligt at der trækker tordenvejr op i løbet af dagen, og ender i en ordentlig vind og et par skrald for derefter lige så stille at tulle sydover videre ned over søen, må se hvad det bliver til i dag, hvor vi har snakket om at tage lidt sol her til formiddag, og køre en tur på bimmeren i lettvægtstøjet - varmen runder et par og tredive grader i løbet af dagen, så deet :-)

More to come, måske er der også et par billeder senere på dagen, hvem ved.

Hilsen fra Mette og Arne ved Comosøen.


Opdatering:
Så er vi hjemme igen efter en tur på bimmeren ned ad venstre ben på Como-ssøen til Como og op ad kysten på højre side af benet til Bellagio, hvor vi tog færgen over til Mennagio, og derfra hjemad igen til campen. Der gik lidt (selv)-sving i den derovre, mente jo at have lært lidt af buschauføren i går, kommer man til et uoverskueligt sving så dytter man og gir gas, men det holder ikke når Mette sidder bagpå, så jeg bleev halvvejs kaldt til orden og måtte forsikre koneriet om at svingene ville blive taget lidt mere bedaget.

En gang tiramisu med kaffe americano efter færgen hjalp dog på humøret på bagsmækken, og verdensfreden var genoprettet.......


Her udsigten fra tiramisuen:

51 Resized
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
søndag 07 juli 2013

2. delrapport Pfunds > Gravedona ved Ccomosøen

on 07 jul : 18:58  Posted by aclo  Category: Como 2013  Comments are turned off for this item
Afgang fra Pfunds i strålende solskin, over bjerge og pas, hvor der i højderne blev afholdt et mini-tour-deFrance. Vi krydsede grænserne mellem Østrig/Schweiz adskillige gange og kørte gennem det mondæne Sct. Morits, hvor jetsettet holder til, især om vinteren. Vi var ikke duperede.
Vi fortsatte over Alperne og kørte over et pas med helt vanvittige hårnålesving. der skulle chaufføren godt nok holde tungen lige i munden, og passageren holde ryg og røv de rette steder!
Over passet og et par kilometer inde i Italien måtte vi overgive os - af med foret på en rasteplads - temperaturen sneg sig op på 30 grader. Vi fortsatte i bedste luksusstil med luft gennem tøjet - skønt!
Vores domicil her på Magic Lake Camping er ganske fantastisk. Vi har et stort værelse med balkon - udsigt over campingpladsen, så vi kan følge livet i "kælderen" - ganske fornøjeligt. derudover har vi udsigt over Comosøen.
Har i aften nydt en pizza, salat fra den lokale bragt til døren og en liter god rødvin formedelst 40 kr. fra receptionen her på pladsen.
Nu vil jeg invitere min mand på en aftentur ved søen!
Mange hilsner fra de to som er landet!
Mette
Pv IMG 2530 Resized
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
lørdag 06 juli 2013

1.delrapport - Hamgorg Autozug > Munchen - Munchen > Pfunds

on 06 jul : 17:47  Posted by aclo  Category: Como 2013  Comments are turned off for this item
Så fandt vi endelig en internetforbindelse - man er sgi godt vant hjemmefra, og det de stiller med her på hotellet i Pfunds er nu bestemt ikke noget at falde i svime over, men text kan den måske klare.

Anyway: Vi tager aldrig autozug mere!!
Jo, bevares, purseren var venlig og hjælpsom, vejret fantastisk og rødvinen ganske fortrinlig, så alt var fryd og forventningsfuld feriestemning da vi lagde fra perron, men sengene er en jammer og man ligger ad helvede til, så vi er rimelig smadrede i dag....

Op klokken 5:30 her til morgen i toget og papmorgenmad og så var der aflæsning 6:45. Vi brugte lige et par timer på at pendle os ind på hvordan det nu lige var at vi rejser - kort contra gps, og den fælles planlægning skulle finpudses, så det kostede en del ekstra hårnålesving og uturns :-)
53 Resized
Men vejret er med os! Solen bager pænt, så i morgen hvor vi sætter kursen til første mellemstation ved Comosøen blir det uden FOR i MCklunset, i dag havde vi snart ikke fået det af for bare svedighed, yachhhh!

Nå, det var bare lige det, prøver at lægge et par billeder op, men det tog pusten fra forbindelsen lige før, så det er ikke sikkert det lykkes.

Hilsen fra Mette og Arne i det østrigske Pfunds.
[Tilføjet af aclo]
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf
mandag 01 juli 2013

Så er det snart afgang

on 01 jul : 21:09  Posted by aclo  Category: Como 2013  Comments are turned off for this item
Her kommer der lidt mere tekst :-)
udskrifts venlig Lav denne nyhed til pdf

Nyhedskategorier